به گزارش برنا، بیش از 1000 رقم درخت گیلاس به رنگهای زرد کهربایی مانند گیلاس اصفهان، صورتی، قرمز و سیاهرنگ در سایر شهرهای ایران وجود دارد. معمولا رقمهای تیره رنگ از نظر محتوای غذایی غنیترند؛ زیرا بیشتر پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و اسید سیلیسیک دارند.
در گیلاس کاروتین، ویتامین B1، B2و B3 و ویتامین C وجود دارد که ایدهآل کودکان است. وجود این ترکیبات در تقویت ساختمان استخوان، دندان، سیستم عصبی و خونسازی بسیار موثر بوده و وجود سیلیس در این ماده غذایی عامل هوشیاری است.
گیلاس به صورت مربا، مارمالاد، انواع شربتها، به صورت تازه، همراه بستنی و غیره مصرف دارد. 1/5 کیلوگرم گیلاس در روز ضد شدیدترین یبوستهاست.
برای افراد نقرسی به علت رفع اسید اوریک بسیار موثر است. برای کل دستگاه گوارش، غدد گوارشی، به ویژه غده پانکراس، قلب و عروق و گردش خون، کبد و کلیهها عالی است.
آب گیلاس تب برقوی است. بهترین روش مصرف گیلاس تازه خوردن آن است. حرارت زیاد اثر آنتیاکسیدان، مواد شفابخش مانند اگزانتوفیل، آنزیمهای فراوان را از بین میبرد.